Hesteløp

I denne artikkelen skal det dreie seg om hest og forskjellige løp. Vi skal gå litt gjennom hva som trengs for å bli god til å ri, og hvordan du eventuelt kan begynne med dette enten som en hobby eller muligens som en jobb.

Klassiske løp

La oss først se på hva slags forskjellige løp det finnes i heste-verdenen. I de klassiske løpene er Derby et av de viktigste løpene. Løpet er på 2400 meter, og banen er flat. Det finnes også konkurranser hvor det forventes at hestene faktisk skal hoppe over hindere og hekker. Det finnes altså mange typer av forskjellige løp og konkurranser, og en av dem handler om utholdenhet. I denne typen løp er banen mye lengre, og fart er ikke lenger like viktig. Hesten må derimot kunne holde en stabil fart over lengre tid. Dette fører oss videre til hva som kreves av oss som mennesker for å kunne ri på disse hestene.

Fysiske krav

Når du rir på hest er det ikke nok å bare sitte på ryggen dens. Det er faktisk nødvendig at vi er i konstant rytmisk bevegelse med hesten. Dette krever derfor sterke muskler i rygg og hender, og generell god utholdenhet i kroppen. Derfor er det anbefalt at du begynner å løpe, svømme og sykle for å utvikle en god nok form til å ta på seg denne utfordringen. Det er også viktig å gjøre noen styrkeøvelser for å kunne holde seg bedre fast på hesten når den er i galopp.

Hvordan begynne

Dersom du er interessert i å drive med hest kan det hende at det kommer til å koste den del penger, så vær forberedt på det. Det du kan begynne med er å undersøke sitt lokale område og finne den nærmeste stallen. Derfra er det virkelig så enkelt som å finne noen som kan gi deg en introduksjon.